Στην σελίδα σας, έχουμε εγκαταστήσει το πολύ χρήσιμο εργαλείο Yoast για την βελτιστοποίηση του SEO εντός της σελίδας μας.

Kάτω απο την κάθε σελίδα και άρθρο που έχετε προσθέσει βλέπεται τις παρακάτω επιλογές του SEO και κάποιες χρήσιμες υποδείξεις απο το Yoast προκειμένου η σελίδα να έχει το κατάλληλο SEO,  να είναι δηλαδή φιλικό προς τις μηχανές αναζήτησης το περιεχόμενο της σελίδας μας.

 

 

 

Ακολουθόντας λοιπόν τον οδηγό αυτόν και τις οδηγίες που δίνονται κάθε φορά απο το Yoast μπορείτε να έχετε πολύ καλά αποτελέσματα.

 

Βελτιστοποιήστε τους τίτλους σας για καλύτερη βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης

Ο τίτλος, τα περιεχόμενα του τίτλου της  ετικέτας στη σελίδας σας, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης. Δεν είναι μόνο ο κυριολεκτικός τίτλος της καρτέλας ή του παραθύρου του περιηγητή, είναι επίσης η πρώτη γραμμή που βλέπουν οι άνθρωποι στα αποτελέσματα αναζήτησης και ακολουθούνται από  URL (ή το breadcrumb) και το  snippet, συνήθως η meta περιγραφή συνδυασμένη με ημερομηνία:

Σε πολλά blogs, ο τίτλος για πολλές δημοσιεύσεις σε blog παραμένει  “Τίτλος Blog » Αρχείο Blog » Λέξει κλειδί πλούσιος τίτλος δημοσίευσης” ή “Τίτλος Blog » Λέξει κλειδί πλούσιος τίτλος δημοσίευσης”. Για το blog στο WordPress για να πάρετε την κίνηση που αξίζει, αυτό πρέπει να είναι το αντίστροφο, για δύο λόγους:

  • Οι μηχανές αναζήτησης δίνουν μεγαλύτερο βάρος στις πρώτες λέξεις, επομένως αν οι λέξεις κλειδιά είναι κοντά στην αρχή του τίτλου της σελίδας έχετε περισσότερες πιθανότητες για μια καλή κατάταξη.
  • Οι άνθρωποι που ψάχνουν σελίδες με αποτελέσματα βλέπουν τις πρώτες λέξεις στην αρχή. Αν οι λέξεις κλειδιά σας είναι στην αρχή της λίστας σας, η σελίδα σας είναι πιο πιθανό νε λάβει περισσότερα κλικ.

 

Έλεγχος τίτλων με την προσθήκη για την βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης της Yoast

 

Μπορείτε να ελέγξετε τους τίτλους σας όσον αφορά την βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης με την αντίστοιχη προσθήκη της Yoast. Υπάρχουν δύο μέρη της προσθήκης που τα ελέγχουν αυτά. Καταρχήν, μόλις κάνετε εγκατάσταση & ενεργοποιήσετε την προσθήκη, παίρνετε ένα τμήμα βελτιστοποίησης για τις μηχανές αναζήτησης στον διαχειριστή σας. Πηγαίνετε στην Βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης → Τίτλοι &Metas και θα δείτε μερικές καρτέλες με διαφορετικά είδη σελίδων στην ιστοσελίδα σας. Για κάθε είδος δημοσίευσης και ταξινομία μπορείτε να ορίσετε ένα Πρότυπο Τίτλου (όπως και πρότυπα για περιγραφές meta, αλλά θα το αναφέρουμε αυτό αργότερα). Για δημοσιεύσεις στην ιστοσελίδα σας αυτό φαίνεται κάπως έτσι:

 

Υπάρχουν πολλές μεταβλητές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στους τίτλους και τις περιγραφές meta, και βρίσκονται στην λίστα και επεξηγούνται στην καρτέλα βοήθειας στο επάνω δεξιά μέρος της σελίδας. Βεβαιωθείτε ότι ελέγξατε αν το πρότυπο λειτουργεί και ότι δεν έχετε έναν αντιγραμμένο τίτλο ιστοσελίδας για παράδειγμα. Σε αυτήν την περίπτωση, ίσως χρειαστεί να ελέγξετε την επιλογή “Υποχρεωτική αναθεώρηση” στην ίδια σελίδα ή  ακολουθήστε τις οδηγίες στην σελίδα για να τροποποιήσετε το πρότυπο σας.

 

Για άλλες σελίδες, έχουμε τις ακόλουθες ρυθμίσεις:

  • Κατηγορίες, Ετικέτες και άλλη ταξινόμηση: %%όρος_τίτλου%% %%sep%% Αρχεία %%σελίδα%% %%όνομαιστοσελίδας%%
  • Σελίδες αναζήτησης: Αναζητήσατε  %%φράσηαναζήτησης%% %%sep%% %%όνομαιστοσελίδας%%
  • 404 σελίδες: Η σελίδα δεν βρέθηκε – Σφάλμα 404 %%sep%% %%όνομαιστοσελίδας%%
  • Αρχεία συντάκτη: %%όνομα%% %%sep%% Συντάκτης %%όνομαιστοσελίδας%%

 

Υπάρχουν και κάποια άλλα υπέροχα χαρακτηριστικά, για παράδειγμα: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε %%cf_<εξατομικευμένο όνομα πεδίου>%% για να χρησιμοποιήσετε ένα εξατομικευμένο πεδίο, αυτό μπορεί να είναι είτε ένα εξατομικευμένο πεδίο δημοσίευσης, μερικές φορές γνωστό σαν τιμή meta  δημοσίευσης, ή τιμή meta χρήστη. Σε αυτήν την συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο ‘ρόλος’ του εξατομικευμένου πεδίου που χρησιμοποιούμε για να αποθηκεύσουμε τον ρόλο ενός χρήστη μέσα στην επιχείρηση μας.

Ο  κώδικας προτύπου  %%sep%%  αντικαθιστάται από τον διαχωριστή που επιλέγετε στην πρώτη σελίδα

 

Βελτιστοποίηση μεμονωμένων δημοσιεύσεων

 

Επομένως τώρα που έχουμε δημιουργήσει σωστά πρότυπα, μπορούμε να ξεκινήσουμε να βελτιστοποιούμε μεμονωμένες δημοσιεύσεις και σελίδες. Για αυτό θα χρησιμοποιήσουμε την προεπισκόπηση snippet που δίνεται από την προσθήκη βελτιστοποίησης για τις μηχανές αναζήτησης της Yoast :

Αυτή η προεπισκόπηση θα πάρει αυτόματα τις τιμές που έχετε ήδη συμπληρώσει στην δημοσίευση του blog σας και τις εφαρμόζει στο πρότυπο σας, αλλά μπορείτε επίσης να παρακάμψετε τον τίτλο χρησιμοποιώντας το πεδίο  τίτλου ακριβώς παρακάτω:

Η καταχώρηση θα δείξει μια προειδοποίηση από κάτω αν ο τίτλος σας είναι πολύ μεγάλος. Το μήκος του τίτλου δεν αποτελείται από ένα σταθερό αριθμό χαρακτήρων αλλά περιορίζεται στο μήκος εμφάνισης στα αποτελέσματα αναζήτησης.

 

Τα ακόλουθα πράγματα είναι σημαντικά για τους τίτλους:

  • Πρέπει πάντα νε περιέχουν το εμπορικό σας όνομα, κατά προτίμηση στο τέλος, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να σας αναγνωρίζουν σε συνεχόμενες αναζητήσεις.
  • Πρέπει πάντα να περιέχουν την λέξη κλειδί που εσείς πιστεύετε ότι είναι η πιο σημαντική για την τρέχουσα δημοσίευση ή σελίδα σας, την οποία θα αποκαλούμε η κεντρική λέξη κλειδί από εδώ και πέρα. Η κεντρική λέξη κλειδί είναι προτιμότερο να είναι στην αρχή του τίτλου.
  • Ο υπόλοιπος τίτλος πρέπει να είναι δελεαστικός έτσι ώστε να κάνουν κλικ πάνω του οι χρήστες.

 

Βελτιστοποίηση σχολίων

 

Εμπλέξετε τους αναγνώστες σας

Τα σχόλια αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά σημεία ενός blog. Όπως ισχυρίζεται η Wikipedia:

Η δυνατότητα να κάνουν σχόλια οι αναγνώστες με διαδραστική μορφή είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος πολλών blogs.

Τα σχόλια δεν είναι μόνο ωραία επειδή οι άνθρωποι σας λένε πόσο ξεχωριστοί είστε, ή ότι κάνατε ένα λάθος, ή οτιδήποτε άλλο θέλουν να σας πουν. Πάνω από όλα είναι σημαντικά επειδή δείχνουν συμμετοχή. Και η συμμετοχή είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες έτσι ώστε να συνδεθούν οι άνθρωποι μαζί σας: σας δείχνουν ότι ενδιαφέρονται και ότι είναι ανοιχτή σε συζήτηση, και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απαντήσετε έτσι ώστε να δημιουργήσετε μια σχέση!