Μεταφράζοντας Κατηγορίες Προϊόντων, Ετικέτες, Χαρακτηριστικά και Custom Taxonomies

 

Τα περισσότερα καταστήματα οργανώνονται ανά κατηγορίες προϊόντων. Μερικοί χρησιμοποιούν επίσης ετικέτες. Εάν χρησιμοποιείτε παραλλαγές, πιθανώς χρησιμοποιείτε και χαρακτηριστικά προϊόντος. Το πολυγλωσσικό WooCommerce σας διευκολύνει να μεταφράσετε όλα αυτά. Εναλλακτικά, μπορείτε να ορίσετε το WooCommerce Multilingual στο εμφάνιση αρχικών κατηγοριών προϊόντων, ετικετών και χαρακτηριστικών εάν οι μεταφράσεις τους δεν είναι διαθέσιμες .

Καταρχήν, δημιουργήστε τις κατηγορίες προϊόντων, τις ετικέτες και τα χαρακτηριστικά στην προεπιλεγμένη γλώσσα, χρησιμοποιώντας την τυπική διεπαφή επεξεργασίας WooCommerce. Κατά τη δημιουργία των Χαρακτηριστικών, είναι προεπιλεγμένα ως μεταφράσιμα. Μπορείτε να αλλάξετε αυτήν την επιλογή για κάθε ιδιότητα ανά πάσα στιγμή.

Μην ανησυχείτε για την μετάφραση κατηγοριών, ετικετών και χαρακτηριστικών μόλις ακόμα.

Υπόδειξη: οι κατηγορίες προϊόντων, οι ετικέτες και τα χαρακτηριστικά αποθηκεύονται όλα ως ταξινομίσεις WordPress.

Το WooCommerce Multilingual περιλαμβάνει μια κατάλληλη διεπαφή για τη μετάφραση των όρων ταξινόμησης.

Μεταβείτε στη σελίδα WooCommerce Multilingual -> WooCommerce. Αυτή τη φορά, κοιτάξτε τις άλλες καρτέλες στην οθόνη. Θα δείτε μια καρτέλα για κάθε ταξινόμηση που ανήκει στο κατάστημά σας.

 

 

Κάθε μία από αυτές τις καρτέλες περιλαμβάνει διαφορετική ταξινόμηση. Κάντε κλικ σε αυτό για να δείτε όλους τους όρους ταξινόμησης και να τις μεταφράσετε. Για να μεταφράσετε έναν όρο, κάντε κλικ στην ετικέτα του. Θα πρέπει να εισαγάγετε το όνομα,το slug και την περιγραφή. Το όνομα είναι αυτό που εμφανίζεται στην οθόνη. Το slug εμφανίζεται στη διεύθυνση URL και η περιγραφή εμφανίζεται στον διαχειριστή του WordPress κατά την επεξεργασία.

Εάν το κατάστημά σας περιλαμβάνει πολλές κατηγορίες ή άλλους όρους ταξινόμησης, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία αναζήτησης για να τις εντοπίσετε γρήγορα.

 

Μεταφράζοντας προσαρμοσμένες ταξινομίσεις από τη σελίδα Multilingual του WooCommerce

 

Ξεκινώντας με την έκδοση 3.9, το WooCommerce Multilingual σάς επιτρέπει να μεταφράσετε τυχόν προσαρμοσμένες ταξινομίσεις που σχετίζονται με τα προϊόντα WooCommerce, απευθείας από την κύρια σελίδα του. Υπάρχουν πολλά πρόσθετα για την προσθήκη προσαρμοσμένων ταξινομήσεων στον ιστότοπό σας, όπως για παράδειγμα οι τύποι εργαλείων.

Επιπλέον, ορισμένα πρόσθετα και θέματα προσθέτουν αυτόματα προσαρμοσμένες ταξινομίσεις στα Προϊόντα. Για παράδειγμα, ένα θέμα που ονομάζεται Adventure Tours δημιουργεί μια προσαρμοσμένη ταξινόμηση που ονομάζεται “Κατηγορίες Ταξιδιών” και μπορείτε να την μεταφράσετε όπως ακριβώς και κάθε άλλη προσαρμοσμένη Ταξινόμηση Προϊόντων.

Μόλις μια προσαρμοσμένη ταξινόμηση συσχετιστεί με προϊόντα, στην καρτέλα WooCommerce -> WooCommerce Multilingual εμφανίζεται μια καρτέλα “Custom Taxonomies”.

 

Οι όροι ταξινόμησης μεταφράζονται κάνοντας κλικ στο εικονίδιο “+” για την αντίστοιχη γλώσσα.

Λάβετε υπόψη ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατή η μετάφραση των βασικών γυμνοσάλιαγκων των προσαρμοσμένων ταξινομιών που σχετίζονται με προϊόντα.

Μετάφραση προϊόντων

 

Τώρα που οι ταξινομίσεις προϊόντων σας μεταφράζονται, ήρθε η ώρα να μεταφράσετε τα προϊόντα. Εδώ, έχετε δύο επιλογές.

Το ένα είναι να εμφανίζονται μόνο μεταφρασμένα προϊόντα στον ιστότοπό σας. Το άλλο είναι να εμφανιστούν τα μεταφρασμένα προϊόντα, αλλά αν δεν υπάρχουν μεταφράσεις, εμφανίστε τα περιεχόμενα του προϊόντος από την αρχική γλώσσα. Σε αυτήν την περίπτωση, εμφανίζονται μόνο τα περιεχόμενα του προϊόντος στην αρχική γλώσσα, ενώ το υπόλοιπο site, όπως τα μενού και τα γραφικά στοιχεία, εξακολουθούν να εμφανίζονται στην τρέχουσα γλώσσα. Μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό στη σελίδα σχετικά με την εμφάνιση μη μεταφρασμένων προϊόντων σε δευτερεύουσες γλώσσες

.Πρώτον, δημιουργήστε τα προϊόντα στο WooCommerce είτε στην προεπιλεγμένη γλώσσα είτε σε μία από τις δευτερεύουσες γλώσσες. Μην ανησυχείτε για την μετάφραση τους ακόμα. Δημιουργήστε κανονικά προϊόντα, όπως συμβαίνει με το WooCommerce. Μπορείτε να δημιουργήσετε πρότυπα προϊόντα, μεταβλητά προϊόντα, προϊόντα που μπορείτε να κατεβάσετε και οτιδήποτε άλλο έχει να προσφέρει το WooCommerce.

Μόλις υπάρξουν τα προϊόντα σας, μεταβείτε στη σελίδα Πολυμέσων WooCommerce -> WooCommerce, θα ξεκινήσετε από την καρτέλα Προϊόντα.

 

 

 

 

Προϊόντα
Καρτέλα Μετάφρασης Λίστα όλων των προϊόντων

 

Ο πίνακας προϊόντων σας δίνει μια περίληψη όλων των προϊόντων στον ιστότοπό σας. Εάν έχετε πολλά προϊόντα, χρησιμοποιήστε το φίλτρο στο επάνω μέρος της σελίδας και αναζητήστε για να βρείτε τα ακριβή προϊόντα που ψάχνετε. Κάθε γλώσσα έχει τη δική της στήλη με εικονίδια κατάστασης μετάφρασης. Σας βοηθούν να βρείτε προϊόντα που δεν έχουν μεταφραστεί ή χρειάζονται ενημέρωση. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το στυλό για να επεξεργαστείτε τις υπάρχουσες μεταφράσεις προϊόντων ή το εικονίδιο Plus για να μεταφράσετε το προϊόν.

 

 

 

Επεξεργασία μετάφρασης προϊόντων

Μπορείτε να μεταφράσετε τις πληροφορίες του Προϊόντός σας χρησιμοποιώντας τον επεξεργαστή της Μετάφρασης Προϊόντων στον οποίο έχετε μεταφερθεί. Μπορείτε να μεταφράσετε προϊόντα από τη γλώσσα που δημιουργήθηκαν σε όλες τις άλλες γλώσσες που ορίζονται στον ιστότοπό σας.

 

Μετατροπή πρόσθετων προϊόντων

 

Το WooCommerce Multilingual σάς επιτρέπει να μεταφράσετε πεδία που προστίθενται στα προϊόντα από διάφορες επεκτάσεις WooCommerce.

Όλα τα πεδία και οι επιλογές που υποστηρίζονται από επεκτάσεις προσθέτουν στα προϊόντα σας θα μεταφραστούν αυτόματα στη σελίδα Μετάφραση προϊόντος.

Η παρακάτω εικόνα εμφανίζει την ενότητα πρόσθετων προϊόντων που βρίσκεται στη σελίδα Μετάφραση προϊόντος.

 

 

 

 

Προϊόν
Τμήμα πρόσθετων στοιχείων στη σελίδα μετάφρασης προϊόντων

Για να βρείτε μια πλήρη λίστα όλων των επεκτάσεων WooCommerce συμβατών με το WPML, επισκεφθείτε τη σελίδα επεκτάσεων του wpml.org.

 

Μετατροπή παραλλαγών προϊόντος

 

Το WooCommerce Multilingual δημιουργεί αυτόματα και συγχρονίζει παραλλαγές προϊόντων σε όλες τις γλώσσες. Αφού δημιουργήσετε μια παραλλαγή στην προεπιλεγμένη γλώσσα, αποθηκεύστε το προϊόν (στην προεπιλεγμένη γλώσσα). Το WooCommerce Multilingual θα δημιουργήσει αμέσως τις ίδιες παραλλαγές για όλες τις μεταφράσεις του προϊόντος.

Οι παραλλαγές προϊόντων μπορούν να μεταφραστούν με τον ίδιο τρόπο με τον τρόπο μετάφρασης των απλών προϊόντων. Ένα συγκεκριμένο πράγμα για τις παραλλαγές είναι τα προσαρμοσμένα χαρακτηριστικά του προϊόντος. Θα μεταφραστούν στην οθόνη μετάφρασης προϊόντων με τον ίδιο τρόπο που τα προσαρμοσμένα πεδία μεταφράζονται για όλα τα προϊόντα γενικά.

 

 

 

Μετατροπή παραλλαγών

 

Μπορείτε επίσης να μεταφράσετε τίτλους εικόνας παραλλαγής. Εάν οι παραλλαγές χρησιμοποιούν καθολικά χαρακτηριστικά προϊόντος, πρέπει να μεταφράζονται στις αντίστοιχες καρτέλες ταξινόμησης.

Μόλις μεταφράσετε όλα τα χαρακτηριστικά, μπορείτε να δημιουργήσετε αυτόματα τις παραλλαγές για τα μεταφρασμένα προϊόντα.

Μετά τη μετάφραση των χαρακτηριστικών, πρέπει να δημιουργηθούν και οι σχετικές παραλλαγές των προϊόντων σε άλλες γλώσσες.

Αυτό γίνεται με τη χρήση των χαρακτηριστικών συγχρονισμού και ενημέρωσης του παραθύρου παραλλαγών προϊόντων στην καρτέλα “Χαρακτηριστικά”.
Μετάφραση κειμένων εικόνας

Παρόμοια με τις παραλλαγές, το WooCommerce Multilingual συγχρονίζει αυτόματα όλες τις εικόνες μεταξύ μεταφράσεων προϊόντων. Αυτό περιλαμβάνει την εμφανιζόμενη εικόνα, τη συλλογή εικόνων και όλες τις εικόνες παραλλαγών. Αφού μεταφορτώσετε ή επιλέξετε διαφορετικές εικόνες για το προϊόν στην προεπιλεγμένη γλώσσα, αποθηκεύστε το. Όλες οι μεταφράσεις αυτού του προϊόντος θα λάβουν τις ίδιες εικόνες.Μπορείτε να επεξεργαστείτε κείμενα εικόνων για μεταφράσεις προϊόντων στη σελίδα μετάφρασης προϊόντων μαζί με όλες τις άλλες πληροφορίες προϊόντος.

 

 

Μετάφραση κειμένων εικόνας

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να καθορίσετε τον τίτλο, την λεζάντα και την περιγραφή για τις ίδιες εικόνες σε διάφορες γλώσσες.